HOE KAN IK EEN
LEERBEDRIJF WORDEN?

SAMEN WERKEN & LEREN

Bent u klaar voor een gemotiveerde leerling proces operator of maintenance in uw bedrijf? Als uw bedrijf een goede en veilige werkplek is voor operators of onderhoudstechnici kunt u leerbedrijf worden. Wij begeleiden het gehele leerwerktraject (BBL). Binnen uw bedrijf benoemt u een mentor en een assessor. De mentor begeleidt de leerling, zowel op de werkvloer als bij de opleiding. De assessor beoordeelt op vaste momenten in de opleiding of de leerling de juiste vaardigheden en competenties bezit.

Voor mentoren en assessoren worden trainingen georganiseerd waarbij zij handvatten aangereikt krijgen om deze rol te vervullen. Al onze leerwerkbedrijven zijn geaccrediteerd door het kenniscentrum. Alle leerbedrijven worden vermeld in het openbare register van erkende leerbedrijven van SBB.

VOORDELIGE OPLEIDING MET SUBSIDIE

De overheid vindt het belangrijk dat werkgelegenheid en het behalen van een MBO-diploma wordt gestimuleerd. Als u hieraan bijdraagt door het aanbieden van leerwerkplekken wordt u hiervoor beloond. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Opleiden wordt nu dus ook financieel interessant.

De administratie met betrekking tot het aanvragen van de subsidies neemt PRODEX u uit handen. Aangezien de leerlingen gedurende de opleiding in dienst zijn bij PRODEX heeft u bij ons de keuze tussen een lager uurtarief of u ontvangt zelf de subsidie.