VISIE OP DE
PROCESINDUSTRIE

SAMEN… WERKEN AAN DE TOEKOMST

Het is allang geen voorspelling of doomscenario meer. De procesindustrie heeft te maken met een toenemend personeelstekort. Zo is er een tekort aan vakbekwaam, technisch personeel en dat zal in de komende jaren alleen nog maar groter worden. Oorzaken zijn onder meer vergrijzing, geen vervanging bij natuurlijk verloop, technologische ontwikkelingen en een vaak onterecht negatief imago bij de jongere doelgroep. En bovendien geldt: onbekend maakt onbemind, want onder veel mbo schoolverlaters leeft het vooroordeel dat werken in de procesindustrie vuil en slecht betaald werk is. Daarnaast is zowel het aanbod vakgerichte opleidingen als leerwerkplekken tamelijk beperkt.

Als we nu niet collectief in actie komen worden de problemen onoplosbaar groot en zitten we in de haven met een duurzaam en vooral structureel tekort aan vakmensen. En dat feit op zich is een bedreiging voor onze toekomst. PRODEX brengt vraag, aanbod en kennis bij elkaar. Met sterke roots in de procesindustrie en jarenlange ervaring als partner in de personele dienstverlening weten we en kennen we de weg naar nieuw bloed.

UW PARTNER BIJ STRATEGISCH HR BELEID

De juiste man of vrouw op de juiste plek, nu maar ook in de toekomst. Dat is de doelstelling van uw HR beleid. Samen met PRODEX vindt u technisch talent met ambitie en potentie om door te groeien. Via ons leerwerktraject leert de leerling de fijne kneepjes van het vak van uw ervaren medewerkers. Na afloop van de studie kan de vakvolwassen medewerker zo bij u in dienst. En zeg nou zelf; na een proefperiode van zo’n twee jaar, weet u écht wat voor vlees u in de kuip heeft. Als u bepaalt welk talent u over een paar jaar nodig heeft, gaan wij nu voor u op zoek.