VISIE OP DE
TECHNISCHE SECTOR

SAMENWERKEN AAN DE TOEKOMST

Het is geen voorspelling of doemscenario meer. De technische sector heeft al jaren te maken met een toenemend personeelstekort. Zo is er een tekort aan vakbekwaam, technisch personeel en dat tekort zal de komende jaren alleen nog maar groter worden. Oorzaken zijn onder meer vergrijzing, geen vervanging bij natuurlijk verloop, technologische ontwikkelingen en een vaak onterecht negatief imago bij starters uit een jongere doelgroep. En bovendien geldt: onbekend maakt onbemind, want onder veel mbo schoolverlaters leeft het vooroordeel dat werken in de procesindustrie vuil en slecht betaald werk is. 

Als we nu niet als collectief in actie komen worden de problemen onoplosbaar en zitten we met een duurzaam, maar vooral structureel tekort aan vakmensen. Dat feit is een bedreiging voor de toekomst van de technische sector. PRODEX brengt vraag, aanbod en kennis bij elkaar. Door onze roots in de procesindustrie en jarenlange ervaring als partner in de personele dienstverlening kennen we de weg naar nieuw bloed en vinden we het technische talent voor uw organisatie.

UW PARTNER BIJ EEN STRATEGISCH HR BELEID

De juiste man of vrouw op de juiste plek met een flinke dosis talent en doorzettingsvermogen, in het heden maar ook in de toekomst. Dat is de doelstelling van uw HR beleid. Samen met PRODEX vindt u technisch talent met de ambitie en potentie om door te groeien in de technische sector. Via ons opleidingstraject leert de kandidaat de fijne kneepjes van het vak. Na afloop van de studie kan de gediplomeerde vakvolwassen medewerker direct bij u in dienst, uiteindelijk bent u dus onderdeel van uw eigen kweekvijver. Als u bepaalt welk talent u over een paar jaar nodig heeft, gaan wij direct voor u op zoek.

ONZE MISSIE

Onze missie is om de perfecte match te creëren tussen technisch talent en opdrachtgevers. Onze talenten worden zorgvuldig begeleid binnen het ontwikkeltraject waarna ze vakvolwassen medewerkers zijn. Kandidaten van PRODEX zijn de beste medewerkers die een organisatie kan krijgen. Met deze talenten geven wij onze invulling om het personeelstekort tegen te gaan binnen de technische sector tegen te gaan.