WAT IS
MAINTENANCE

Maintenance – oftewel onderhoud – kent twee belangrijke specialisaties: Werktuigbouw en Elektro & Installatietechniek. Onderhoudstechnici zorgen ervoor dat productieprocessen in een fabriek optimaal verlopen. En dat kan alleen als alle installaties goed werken. De onderhoudstechnicus wordt ingeschakeld bij planmatig onderhoud maar ook bij storingen.

Veel bedrijven in de procesindustrie hebben eigen onderhoudsmensen in dienst, daarnaast wordt veel gebruik gemaakt van inhuur, ook wel ‘contractors’ genoemd. Je maakt dan deel uit van een team en werkt nauw samen met de procesoperators die de fabriek bedienen. Onderhoudstechnici werken normaal alleen overdag en hoeven meestal niet ’s nachts en in het weekend te werken.

Bij storingen die onverwacht gebeuren kan het voorkomen dat je wel op afwijkende tijden moet werken. Hiervoor ontvang je natuurlijk een toeslag op je salaris. Onderhoud – of maintenance – is een breed vakgebied. De fabrieken hebben mensen nodig die aan bijvoorbeeld grote pompen sleutelen maar ook mensen die aan elektrotechnische installaties kunnen werken. In weer en wind, bij 25 graden onder een stralende zon of in de vrieskou bij -8.

Logisch dat we bij PRODEX echte sleutelaars zoeken; handige mensen met een aangeboren technisch inzicht. De ideale PRODEX-leerling kan zelfstandig werken en staat zijn mannetje als het er op aan komt. Kortom, geen job voor binnenzitters of mensen die hun handen niet willen laten wapperen.

Of is een baan in de Procesindustrie meer iets voor jou?

Geen dag hetzelfde!