Hoe aantrekkelijk is jouw bedrijf voor jonge technici?

In een eerder artikel op onze site hadden wij het al over het werven en binden van het juiste technische talent en hoe de dienstverlening van Prodex hierbij kan assisteren. Zo vinden wij (jong) technisch talent en zorgen wij er samen met bedrijven voor dat zij hun diploma voor o.a. ‘Onderhoudstechnicus’ of ‘Operator’ kunnen behalen.
Na het behalen van hun diploma blijft ongeveer 90% van onze leerlingen uiteindelijk met veel plezier werken bij hun leerwerkplek. Niet alleen omdat zij hier de kans hebben gehad om een opleiding te volgen, maar ook omdat zij genoeg uitgedaagd werden tijdens het volgen van hun opleiding.

Maar hoe scoort jouw bedrijf op uitdagende werkzaamheden of opleidingsgebied voor jong technisch talent? Zijn de huidige jonge technici tevreden binnen jouw bedrijf en wat kan je eventueel verbeteren?

TechniekTalent.nu heeft samen met TechYourFuture een korte test gemaakt waar je kan testen hoe aantrekkelijk jouw bedrijf is voor jonge technici. Voor het invullen van de test selecteer je voor welke categorie je de test wil maken (bijvoorbeeld: afwisseling, autonomie en duidelijkheid of collega’s, leidinggevenden en sfeer). Hierna maak je de test en na het invullen ontvang je gelijk de score hoe jouw bedrijf scoort en wat het gemiddelde binnen de branche is.
Deze scores worden aangevuld met handige aanbevelingen van jonge technici zelf.

Ben jij benieuwd naar hoe jouw bedrijf o.a. scoort met uitdagend werk voor jongeren, sfeer binnen de werkplek of bijvoorbeeld op de fysieke werkplek? Doe dan hier de test.