Technisch talent werven en binden

n 2018 groeit het tekort aan technische arbeidskrachten tot 33.000 concludeert onderzoeksbureau SEO. Meer dan ooit is het dan ook van belang dat als jij die leuke arbeidskracht binnenhaalt, dat hij/zij niet binnen twee jaar weer vertrekt.

Maar hoe kan jij het juiste talent binnenhalen en deze binden aan je bedrijf? Het juiste talent kan op een aantal verschillende manieren worden binnen gehaald, de twee belangrijkste daarvan zijn: talent binnenhalen nadat ze de opleiding hebben afgerond en (toekomstig) talent binnenhalen voordat ze zijn begonnen aan hun opleiding.

Maar hoe haal je het juiste toekomstige talent binnen? Prodex is gespecialiseerd in het selecteren van gemotiveerde jongeren die graag een opleiding in de techniek of procesindustrie willen volgen. Voor deze jongeren proberen wij altijd de juiste match te maken tussen leerling en leer/werkbedrijf.
Want wij vinden het niet alleen belangrijk dat er een klik is tussen leerling en leer/werkbedrijf, maar een hoop van onze leerlingen komen vaak in dienst bij het leer/werkbedrijf na het succesvol afronden van hun opleiding. In wijze leid je via Prodex dus je eigen collega op!

Voor het juist binnenhalen en binden van technisch talent zijn nog de volgende tips:

  • Investeer in afwisselende ontwikkeltrajecten en ‘training on the job’
  • Werk meer samen met het onderwijs
  • Maak gebruik van bestaande samenwerkingsverbanden
  • Investeer in je bestaande personeel
  • Maak werk van je arbeidsmarktcommunicatie
  • Investeer in de fysieke werkplek

Voor meer informatie over het toepassen van deze tips, zie de bron: MT