Tekort aan technisch opgeleid personeel

Dat er een groot tekort is aan technisch opgeleid personeel is al een tijdje duidelijk. Nu zijn er verschillende manieren om dit tekort op te lossen door onder andere leerlingen te motiveren een technische vervolgstudie te laten kiezen of gemotiveerde mensen via een leerwerktraject om te laten scholen.

De technologie-ondernemersvereniging FME heeft als streven om 4 op de 10 leerlingen te motiveren om een technische opleiding te laten kiezen. Dat de verschillenden campagnes van de overheid, onderwijs en het bedrijfsleven om meer studenten bewust te maken van de mogelijkheden in de techniek effect hebben blijkt uit verschillende cijfers. Zo kiezen er op het MBO nu 2 op de 10 een technische opleiding en op het hoger onderwijs is dit zelfs 3 op de 10.

Maar we zijn er nog langer niet, zo schijnen veel technische opgeleide (ongeveer 53%) na hun studie toch te kiezen voor een beroep buiten de techniek.

Hoe kan je dan als bedrijf technisch talent aan je binden? Je kan technisch talent kennis laten maken met je bedrijf via een stageplek of een leerwerkplek. Maar wat zijn de voordelen van een stageplek of een leerwerkplek?

Via een stageplek maak je kennis met een leerling die voltijd een studie volgt en een paar maanden kennis maakt met het bedrijf en de verschillende werkzaamheden. Binnen deze paar maanden kan je vaak beoordelen of de stagiair(e) binnen het bedrijf past, maar loop je ook risico de stagiair(e) uit het oog te verliezen als deze weer voltijd naar school gaat.

Een leerwerplek houdt in dat je voltijd een leerling aanneemt binnen je bedrijf die in zijn/haar eigen tijd de opleiding volgt. Een belangrijk voordeel hiervan is dat je vaak een zeer gemotiveerde leerling aanneemt, maar een nadeel is dat er vaak geen controle is over de voortgang van de opleiding en wat de vervolgstappen zijn als de leerling klaar is met de opleiding of erg uitloopt.

Op deze punten kan Prodex een bedrijf van dienst zijn. Zo hebben wij ons gespecialiseerd in het begeleiden van leerlingen tijdens de gehele opleiding. Wij selecteren gemotiveerde kandidaten die net van school zijn en willen doorleren of wat meer werkervaring hebben en die een technische opleiding willen volgen. Na het selectieproces zoeken wij de juiste match tussen leerling en bedrijf. Zodra de leerling start met de opleiding en werkzaam is bij zijn/haar leerbedrijf zullen wij de leerling en de praktijkbegeleider de gehele duur van de opleiding bijstaan. Nadat de opleiding is afgerond, houdt het leerwerktraject op en kan de leerling bij het bedrijf in dienst worden genomen.

Samen met onze leerbedrijven helpt Prodex het tekort aan technisch personeel te verminderen.
Interesse om ook een leerbedrijf te worden? Kijk dan op de site van SBB voor meer informatie.