Success story: het partnership tussen Vopak en Prodex

We spreken met Pieter van den Eijnden, recruiter bij Vopak. Allereerst bedankt voor de gastvrijheid, Pieter! Vopak is een gerenommeerd bedrijf en binnen de branche/regio weet iedereen wat jullie doen. Kunt u ons iets vertellen over de toekomst van Vopak op het gebied van recruiting?
Vopak heeft een nogal vergrijsde populatie, eigenlijk is dit een ontwikkeling die te zien is binnen de hele Nederlandse maatschappij. Het is dus belangrijk om personeel op te leiden om het verloop op te vangen. Daarnaast zien we dat werkzaamheden veranderen: processen worden steeds meer geautomatiseerd. Je ziet deze automatisering bij bepaalde Vopak-terminals sterk terug. Dat scheelt mankracht, maar vraagt ook meer kennis en vaardigheden van het personeel. IT begint een steeds prominentere rol te spelen, dus we zoeken ook een ander type werknemer. Daar komt ook het verhaal van Prodex om de hoek kijken. Omdat we er ons van bewust zijn dat we nú moeten gaan opleiden, gaan we meer gebruik maken van Prodex. Zo weten we zeker dat er ervaren gasten klaar staan op het moment dat het nodig is!

Prodex kent ons heel goed door een stukje engagement en persoonlijke approach

In de afgelopen jaren is het partnership Vopak-Prodex heel succesvol gebleken. Hoe kijkt u naar deze samenwerking? Waarom denkt u dat de combinatie Vopak-Prodex goed werkt?
Dat kan ik duidelijk uitleggen! Ik denk dat de succesfactor het stuk support is dat Prodex biedt. Detacheren kunnen meer bedrijven, maar het totaalpakket en vooral de uitgebreide begeleiding spreekt ons heel erg aan. Het begint bij de selectie, dat is toch even anders dan andere partijen doen. Prodex kent ons heel goed door een stukje engagement en persoonlijke approach. Als Prodex met een kandidaat komt en zegt: “dit is een goede en past bij jullie”, dan is dat vaak ook mijn idee. We hebben een wat dichtere relatie dan met andere bedrijven. Ik heb ook altijd het gevoel dat de mensen van Prodex passioneel zijn in wat ze doen en geen 9 tot 5-mentaliteit hebben.

Een voorbeeld hiervan is een recente werving- en selectiedag. Alles was geregeld en er was prettig contact met Joke Winkelmolen. Ondanks dat het niet hoeft, komt Joke dan toch ’s ochtends even langs om de kandidaten een hand te geven en succes te wensen. Het zijn dat soort kleine dingen die net even dat beetje extra betekenen. Dat is iets dat de approach van Prodex in mijn ogen typeert. Dat persoonlijke en servicegerichte, het is gewoon een andere manier van zakendoen.

Zoals u al eerder zei, blijven technieken en processen zich ontwikkelen. Hoe ziet u als recruiter het profiel van de nieuwe proces operator? Hoe denkt u dat het beroep van proces operator er over een paar jaar uit ziet?
Ondanks de automatisering, blijft het beroep van proces operator echt wel bestaan. Er zullen altijd mensen nodig zijn om de machines aan te sturen. Veiligheid zal nog centraler komen te staan en processen zullen steeds complexer worden, dat betekent dat proces operators een hogere opleiding nodig hebben. Waar vroeger A voldoende was om overal aan het werk te kunnen, zie je dat steeds meer bedrijven zeggen: “wij eisen minimaal operator B”. Bij raffinaderijen kom je zonder operator C tegenwoordig überhaupt niet binnen. Proces operators zullen ook steeds meer additionele cursussen moeten volgen om hun kennis bij te houden. Naast de complexiteit van de processen zullen computers steeds meer werkzaamheden gaan overnemen. Waar we nu iemand naar buiten sturen met het idee dat de leiding lekt, is het idee dat sensoren ons in de toekomst moeten vertellen waar dergelijke problemen zijn. Of denk bijvoorbeeld aan een intelligente camera die bij het laden van een schip het proces in de gaten houdt en problemen constateert. Dat vergt ook meer IT-kennis van de proces operator. Vroeger zou een proces operator nog kunnen zeggen dat hij niets met computers en het internet heeft, haal alle applicaties weg en hij kon nog zijn werk doen. Dat is dadelijk wel een issue, want je zal diverse systemen gaan gebruiken in je werk. Het is dus tijd om de moderne proces operator op te leiden!